Heb ik chlamydia

Heb ik chlamydia?

Chlamydia is de meest voorkomende soa in Nederland. Deze seksueel overdraagbare aandoening is extra verraderlijk, omdat veel mensen niet direct door hebben dat ze besmet zijn. Juist daarom is het goed om bekend te zijn met de chlamydia symptomen, om vervelende gevolgen bij verwaarlozing te voorkomen.

Klachten en symptomen chlamydia

Chlamydia is lastig te herkennen. Eén tot drie weken na de besmetting kan je last krijgen van de eerste klachten. De exacte chlamydia symptomen verschillen per persoon en zijn ook nog eens verschillend voor mannen en vrouwen:

  • Vrouwen: als vrouw kan je chlamydia klachten krijgen zoals vaker moeten plassen, een branderig gevoel tijdens het plassen, buikpijn, afscheiding uit de vagina, diarree, bloedverlies, pijn tijdens het vrijen, jeuk bij de anus of koorts.
  • Mannen: als man kan zijn veelvoorkomende chlamydia kenmerken dat je vaker moet plassen, een branderig gevoel tijdens het plassen, pijn in de balzak, diarree, jeuk bij de anus en (bloederige) afscheiding.

Kenmerken chlamydia bij verwaarlozing

Wanneer je chlamydia niet op tijd laat behandelen kan dit zorgen voor ernstige complicaties. Zo kan je als vrouw last krijgen van infecties in de baarmoeder, eileiders en de bekken. In het ergste geval kan het zelfs voor een verminderde vruchtbaarheid zorgen. Als man kan je last krijgen van ontstekingen in de bijbal of prostaat en kan je tijdelijk minder vruchtbaar zijn.

Heb ik chlamydia symptomen?

Kan je een vinkje zetten bij één of meerdere chlamydia symptomen? Of twijfel je na onveilig seksueel contact of je chlamydia hebt opgelopen? Om ernstige complicaties te voorkomen is het belangrijk om jezelf te testen. Daarom hebben we bij Oneself een chlamydia zelftest ontwikkeld. Deze test is zeer betrouwbaar en binnen 15 minuten krijg je direct het resultaat te zien. De test bestel je online en kan je in het comfort van eigen huis doen. Zo krijg je een goede indicatie of een behandeling met antibiotica nodig is.

Menu