Symptomen chlamydia man

Chlamydia symptomen man

Chlamydia is de meest voorkomende seksueel overdraagbare aandoening in Nederland. Deze soa heeft weinig opvallende symptomen, waardoor je in sommige gevallen niet doorhebt dat er iets aan de hand is. Je geeft het dan ook gemakkelijk door aan anderen, zonder dat je het weet. Tevens kan chlamydia bij verwaarlozing zorgen voor ernstige complicaties. Vroeg signaleren van deze soa is dus erg belangrijk! We vertellen je over de meest voorkomende chlamydia symptomen bij mannen, zodat je weet waar je op moet letten.

 

Klachten chlamydia man

Eén tot drie weken na de besmetting met chlamydia kan je de eerste symptomen gaan zien. Wanneer je als man besmet bent met chlamydia zijn er enkele klachten waar je last van kunt hebben:

  • Vaker plassen
  • Branderig gevoel bij het plassen
  • Pijn in de balzak
  • Diarree
  • Jeuk bij de anus
  • (Bloederige) afscheiding

De exacte klachten van chlamydia bij mannen verschillen per persoon. Sommige mensen lopen maandenlang rond, zonder maar ergens last van te hebben. Zelfs als je dus ook maar een klein beetje twijfelt is het dus belangrijk om jezelf te testen.

Complicaties chlamydia

Het is belangrijk om chlamydia symptomen bij mannen vroeg te herkennen, omdat bij verwaarlozing ernstige complicaties kunnen optreden. Als man kan je last krijgen van chlamydia klachten zoals ontstekingen in de bijbal of prostaat en een tijdelijke verminderde vruchtbaarheid.

Heb ik chlamydia?

De belangrijke vraag waar je nu misschien mee loopt is ‘heb ik chlamydia?’. Omdat de symptomen van chlamydia lastig te herkennen zijn en er soms pas na lange tijd zich klachten voordoen, is het belangrijk om je te laten testen. Om de drempel voor een soa-test minder hoog te maken hebben we bij Selfcare een chlamydia zelftest ontwikkeld. Deze zelftest is zeer betrouwbaar en binnen 15 minuten heb je een goede indicatie.

Chlamydia is goed te behandelen met een antibioticakuur, waarbij het verstandig is om daarna nogmaals te testen. Zo weet je zeker dat de kuur volledig resultaat heeft gehad.

Menu