Symptomen blaasonsteking man

Symptomen blaasontsteking man

Een blaasontsteking is een infectie die vaak aan vrouwen wordt gekoppeld. Het klopt dat blaasontstekingen bij vrouwen frequenter voorkomen, door de korte plasbuis kunnen bacteriën gemakkelijker de urinewegen en blaas binnendringen. Maar ook als man kan je een blaasontsteking krijgen. Lees hieronder meer over de blaasontsteking symptomen bij mannen. Ontdek zelf of je last hebt van een blaasontsteking of niet.

Blaasontsteking symptomen man

Over het algemeen zijn veel symptomen bij een blaasontsteking gelijk voor mannen en vrouwen. Dit zijn klachten zoals vaker moeten plassen, troebele urine, pijn bij het plassen, sterk ruikende urine of pijn in de buik of rug. Daarnaast kan je als man specifiek last krijgen van symptomen zoals een uitstralende pijn naar de balzak en een pijnlijke zaadlozing. Je hoeft geen last te hebben van al deze blaasontsteking symptomen als man, want de klachten bij een blaasontsteking verschillen per persoon.

Blaasontsteking en prostaatontsteking

Een blaasontsteking gaat bij mannen in sommige gevallen samen met een prostaatontsteking, wanneer bacteriën zich doorzetten naar de prostaat. Bij een prostaatontsteking kan je last hebben van de volgende symptomen: pijn tussen de anus en de balzak, koorts, koude rillingen, zwakke urinestraal en het moeilijk op kunnen houden van de urine.

Heb ik als man een blaasontsteking?

Kan je een vinkje zetten bij één of meerdere blaasontsteking symptomen bij mannen? Dan is de kans groot dat je inderdaad last hebt van een blaasontsteking. Wil je dit helemaal zeker weten? Bij Selfcare hebben we een blaasontsteking zelftest ontwikkeld. Deze test is zeer betrouwbaar en binnen 10 minuten krijg je direct het resultaat te zien. Zo is het niet noodzakelijk om naar de huisarts te gaan om je urine te laten testen, maar doe je dit in je vertrouwde omgeving thuis.

Hoe ontstaat een blaasontsteking bij mannen?

Nu je weet hoe je een blaasontsteking moet herkennen aan de symptomen en het definitieve uitsluitsel met een zelftest, is het natuurlijk ook goed om te weten hoe een blaasontsteking ontstaat bij mannen. Voorkomen is immers beter dan genezen! De grote boosdoener is de E.coli bacterie die de ontsteking veroorzaakt. Je hebt meer kans op een blaasontsteking bij problemen met blaas- of nierstenen, een verminderde weerstand en als je een urinekatheter hebt.

Menu