Blaasontsteking klachten

Welke klachten bij blaasontsteking?

Welke klachten krijg je bij een blaasontsteking? Deze vraag zien we veel voorbijkomen. Wanneer je de klachten van een blaasontsteking herkent kan je hier direct op inspelen, zodat je niet langer dan nodig met ongemakken kampt. Lees hier over het verschil tussen een blaasontsteking en een urineweginfectie, de meest voorkomende klachten bij een blaasontsteking en hoe je erachter komt of je echt last van een blaasontsteking hebt.

Blaasontsteking klachten of urineweginfectie?

De termen blaasontsteking en urineweginfectie worden vaak door elkaar gebruikt. Onterecht, want er is daadwerkelijk een groot verschil tussen deze twee. Urineweginfectie is namelijk de verzamelterm voor alle infecties in het urinewegsysteem: de urineleiders, de blaas en de urinebuis. Alleen bij een infectie van de blaas specifiek spreken we over een blaasontsteking.

Klachten blaasontsteking: hier kan je last van hebben

Een blaasontsteking heeft vaak duidelijk herkenbare klachten. De meest voorkomende klachten bij een blaasontsteking zijn:

  • Vaker dan normaal urineren
  • Urgent urineren
  • Pijn bij het urineren
  • Gevoelige onderbuik en/of pijn in de onderrug
  • Bloed in de urine
  • Sterk ruikende en/of troebele urine

Bij een blaasontsteking heb je niet automatisch last van alle klachten, ze zijn erg verschillend per persoon.

Zowel mannen als vrouwen kunnen last hebben van blaasontsteking klachten. Over het algemeen komen veel symptomen van een blaasontsteking overeen, met enkele kleine verschillen. We vertellen je op deze pagina’s er meer over: Symptomen blaasontsteking man en Symptomen blaasontsteking vrouw.

Heb ik blaasontsteking klachten?

De grote vraag is nu natuurlijk ‘Heb ik een blaasontsteking?’. Heb je last van één of meerdere blaasontsteking klachten? Dan is de kans groot dat er daadwerkelijk sprake is van een blaasontsteking. Voor nog meer zekerheid hebben we bij Oneself een blaasontsteking zelftest ontwikkeld. Deze test geeft binnen 10 minuten een zeer betrouwbaar resultaat. Zo weet je direct waar je aan toe bent en is het niet noodzakelijk om direct langs de huisarts te gaan.

Menu